Korkki, kuten esimerkiksi vinyylikorkki on ekologinen eristemateriaali, jolla on erinomaiset eristävät ja kosteutta kestävät ominaisuudet. Materiaali on erittäin monipuolinen, joten sitä voidaan käyttää moniin eristystarkoituksiin. Tässä artikkelissa voit lukea lisää korkin eristyksen ominaisuuksista ja sovelluksista.

Korkkieristyksen sovellukset

Korkkia on saatavana levyjen tai rakeiden muodossa. Korkkitaulut soveltuvat seinien, kattojen ja lattioiden eristämiseen. Rakeet puolestaan ​​toimivat sopivana eristysmateriaalina ontelorakenteisiin seinämille, lattioille tai muille tasoille.

1. Kattoeristeen korkki

Korkkilevyjen vasaroiminen kattorakenteen liuskoille on erittäin helppoa. Nämä paneelit ovat kevyitä ja helppo sahata. Tästä syystä ne sopivat täydellisesti kattojen eristykseen.

Korkkieristyslevyjä on saatavana eri paksuisina. Mitä paksumpi arkki, sitä paremmin se eristää. Katon eristämiseksi korkilla on suositeltavaa käyttää levyjä, joiden paksuus on noin 6 senttimetriä. Lämpösiltojen aiheuttaman lämpöhäviön välttämiseksi levyt voidaan asentaa vinosti toistensa yli. Tällä tavalla eristys on tehokkaampaa näissä hankalissa paikoissa.

 

2. Lattian korkkieristys

Korkkieristyslevyt voidaan helposti liimata betonialustaan. Varsinkin jos talosi lattiassa on kokolattiamatto, korkkilaudat ovat parhaat lattianeristysmateriaalit. Lisäksi nämä levyt ovat kestäviä ja tuntuvat lämpimiltä. Lattian eristykseen suositellaan vinyylikorkkia.

 

3. Korkkirakeet

Korkkirakeita on helppo käsitellä. Niiden koko on yleensä 1–10 millimetriä. Tämän vuoksi niitä voidaan soveltaa täydellisesti aukkoihin (esimerkiksi yläraitaan katon ja lattian välille). Korkkirakeita käytetään usein myös onttojen seinämien eristämiseen.

 

4. Vinyylikorkki

Vinyylikorkki tunnetaan vielä hieman huonosti, mutta se kasvattaa suosiotaan jatkuvasti. Se on noussut vaihtoehdoksi parkettien ja laminaattien rinnalle. Vinyylikorkkilattia sopii kaikenlaisiin tiloihin eikä naarmutu, joten mustin omistajat kannattaa olla hereillä! Korkki on kaikenkaikkiaan kestävää ja helppohoitoista, akustiikka- ja lämmöneristys on mitä mainiointa.

Korkkieristyksen edut ja haitat

Kuten kaikilla muillakin eristysmateriaaleilla, korkilla on sekä etuja että haittoja.

Edut ja haitat:

  • Korkki on erittäin vedenpitävä ja kosteutta ja mädäntymistä kestävä. Korkkieristys on siksi mielenkiintoinen esimerkiksi keittiössä ja kylpyhuoneessa.
  • Eristemateriaalia valitessaan ihmiset laiminlyövät usein materiaalin houkuttelevuuden termiiteille. Tämä on kuitenkin tärkeä ominaisuus, joka voi aiheuttaa paljon ongelmia tulevaisuudessa. Korkkieristys ei  houkuttele paikalle hiiriä ja termiitejä.
  • Korkkieristys kuuluu paloluokkaan B2, mikä tarkoittaa ’erittäin palonkestävää’. Eristysmateriaalit on jaettu paloluokkiin A: sta F: ään; A tarkoittaa palamatonta, kun taas F tarkoittaa erittäin syttyvää.
  • Korkin eristysarvo on erittäin hyvä. Lambda-arvo on noin 0,038-0,040 W / mK.
  • Koska korkki on myös erinomainen äänieristysmateriaali, se soveltuu erinomaisesti kaikkialle – etenkin kadulle päin olevaan julkisivuihin. Tällä tavalla melu pysyy ulkopuolella tehokkaasti.
  • Viimeiseksi korkilla on erinomainen kestävyys ja sen eristysarvo ei laske ajan myötä.

Discussion

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *